Fylkingen 80! Boken/The Book 1994 – 2013

FylkingenFylkingenboken 1 bilds nya bok är äntligen klar! Den sträcker sig över två decennier, 1994 – 2013, året då Fylkingen fyllde 80 år.  Boken inne-håller tjugo texter av olika slag, alla i både svensk och engelsk version, förteckningar över Fylkingens publikationer och samlade skivutgivning på Fylkingen Records. Här finns också  en fullständig förteckning över de dryga 1400 konserter och föreställningar som ägde rum under dessa år, ett index över alla och ett femtiotal sidor med bilder från Fylkingen. Ett textverk av Pär Thörn ingår också, samt en DVD med filmer och videodokumentationer av Fylkingenföreställningar. 

The book about Fylkingen from 1994 – 2013– the year when Fylkingen celebrated its 80th birthday. Contents: 20 texts of different kinds and lengths, all in both Swedish and English, lists of Fylkingen´s publications and all releases from Fylkingen Records. A catalogue over the more than 1 400 performances that took place at Fylkingen during these years and an index with all the participating artists. More than 50 pages of photographs and a DVD with 13 video pieces and documentations

Redaktör/Editor: Susanne Skog

Texter av/Texts by:  Johannes Bergmark, Andreas Engström, Katarina Eriksson, Björn Gottstein, Sachiko Hayashi, Katt Hernandez, Anna Linder, Johan Redin, Daniel Rozenhall, Mårten Sahlén, Nathaly Salas, Susanne Skog, Liv Strand, SU-EN, Pär Thörn.

På DVDn/On the DVD: Dinka Pignon: The House Guds söner möblerar om / The Sons of God Refurnish – Olof Thiel, Leif Elggren & Johan von Friedrichs: Djuret / The Beast – Audio Laboratory – Live at Fylkingen 1998 – Pandora´s Box – Susanne Berggren & Ingrid Engarås:  SubVenus – Sten Hanson: Sista måltiden (Nattvard) / The Last Meal – SU-EN: Fish and Death – Rozenhall: i  – WOL performanceduo: Etyd på röd botten / Etude in Red – Räserbyrån: Isola – Lars-Gunnar Bodin: Amiralen kluckar i halmen / The Admiral Clucking in the Hay – Christer Bothén & Lisa Hagstrand: Eldklotter / Firescribble 2.0.