Tranströmer själv/SRP1

2011 tilldelades Tomas Tranströmer Nobelpriset i litteratur. Det uppmärksammades givetvis av SRs kulturredaktion, och ett av programmen gjorde jag. Det går att lyssna på fram till i slutet av januari, här! (Skrolla ner till 24e december)

Tranströmer själv

I början av 90-talet drabbades Tomas Tranströmer av ett slaganfall som berövade honom talförmågan. Men i det här programmet talar han, tack vare inspelningar som finns bevarade i Sveriges Radios arkiv. Susanne Skog har ställt samman ett collage där intervjuer och inläsningar från 1958 till 1989 varvas med pianomusik spelad av poeten själv.

Fredag 9 december kl 18.15 med repris söndag 11 november 16.03, samt
Lördag 24 dec kl 16.03 med repris måndag 26 dec kl 18.15 i P1

Läs mer om detta och andra program om Tranströmer, och om poeten själv, här!