Monthly Archives: October 2009

Ring Kulturradion i P1 30 okt 2009

Frågor, frågor, frågor!

Ring Kulturradion är äntligen tillbaka igen, programmet där Du som lyssnar kan fråga om allt Du någonsin undrat om kultur.

Vad är egentligen det där omtalade Kulturlivet? Varför kostade Ingmar Bergmans Fiaspel 15 500 kronor, när mitt bara gick på 45? Varför sjunger man med tungspets-R i fransk opera? Inget är för stort, inget för smått för att fråga om. Panelen, anförd av Gunnar Bolin, lovar någon sorts svar på allt.

Panelen: Dan Hallemar (arkitekturskribent), Ulrika Knutson (författare och journalist), Sven-Hugo Persson (dramaturg, Dramaten) och kritikerna Maria Edström och Mats Arvidsson från radions egen kulturred.

RING! 08-24 15 00 Telefonslussen öppnar 17.30.
MAILA!
ringkulturradion@sr.se
LYSSNA!
P1 fredag 30 oktober kl. 18.15, repris söndag 1 november kl 16.03. Eller när som helst via SR:s 30-dagarsarkiv (fr o m sen kväll den 30e okt)

Producent: Susanne Skog

World New Music Days 2009

Program WNMISCM World New Music Days
– Listen to the world

WNMD en stor internationell festival med fokus på nyskapad och nyskapande  musik och ljudkonst. Festivalen anordnas varje år någonstans i världen av något av medlems-länderna i organisationen  ISCM (International Society for Contemporary Music).  I år hölls den i Sverige (i Visby, Växjö och Göteborg) under rubriken Listen to the World.

Och under lördagseftermiddagen den 3e oktober kunde man bland mycket annat höra mitt stycke Singing på Röhsska museet under en hörlurskoncert i regi av tonsättarna Lisa Nordström, Fredric Bergström och Ida Lundén.

World New Music Magazine 2009
– Swedish (hi)storieswnmd 2009 nynynyny

ISCM ger årligen ut en engelskspråkig tidskrift i anslutning till av festivalen, dess värdland och tema.  I år innehåller den bland annat texter om svensk ljudkonst, kvinnliga tonsättares och ljudkonstnärers ställning, svensk musikhistorieskrivning, floran av oberoende skivbolag, text-ljudscenen idag och mycket annat.
Själv bidrar jag med en text om svensk radiokonst och hörspel i radio och på scen.

Efter Lolita, radioteatern P1

Dolores – Dolly – Lo – Lo-Li-Ta

Ett program gjort med anledning av radioteaterns dramatisering av Vladimir Nabokovs Lolita. Författarna Sara Stridsberg och Aris Fioretos om sin syn på Nabokovs utmanande roman och inte minst: på gestalten Lolita.
Intervjuer, musik och produktion: SSM. Längd: 23 min.
Det sändes första gången den 25 september 2009 och går att lyssna på på radioteaterns sajt till och med slutet på oktober. Där kan man också höra på själva pjäsen. Regi: Kristina Humle, med Johan Rabaeus i rollen som Humbert Humbert och Natalie Minnevik som Lolita.